Amsterdam heeft veel te bieden, niet alleen voor buitenlandse toeristen. Vaak is een dag in de Amsterdamse hoofdstad veel te kort. Zoveel musea, winkels, parken en evenementen, zonde om gehaast alles te willen doen. Bij mooi weer is het heerlijk om een bootje te huren of een rondvaart over de Amsterdamse grachten te maken.

Eten en drinken in Amsterdam

Amsterdam kent heel veel restaurants, eetcafe’s en leuke ontbijttentjes. Je vindt er werkelijk alle keukens en voor elke budget kun je een passend restaurant vinden. In de Pijp vind je veel cafe’s, kleine restaurants. Op de grachten van Amsterdam ontdek je een grote diversiteit aan eetgelegenheden. Rondom het Centraal station vind je zelfs een hotel met een rooftop terras.

Museum in Amsterdam

Amsterdam heeft zoveel bezienswaardigheden dat het onmogelijk is ze allemaal te noemen. In 2013 is het Rijksmuseum weer opengegaan na een verbouwing van meer dan 10 jaar. Amsterdam heeft nog meer musea die stuk voor stuk het bezoeken meer dan waard zijn

Maar Amsterdam heeft natuurlijk nog veel meer… Denk eens aan al die markten, gezellige pleinen, de Jordaan, de uitgaansgelegenheden. Er is altijd wel wat te zien of te beleven in deze multiculturele wereldstad die de gezellige charme heeft van een dorp.

Attracties en evenementen in Amsterdam

In swingend Amsterdam is altijd wel wat te beleven. Het Holland Festival, de City Marathon, de Gay Pride Parade,Gay Pride Amsterdam de Uitmarkt en De Parade weten elk jaar opnieuw te verrassen. Dansen op muziek van bekende bands kan tijdens het Jordaan Festival. Eens in de vijf jaar is Amsterdam het decor voor Sail, een van de grootste maritieme manifestaties ter wereld. Tijdens het Grachtenfestival kunt u gedurende vijf dagen genieten van klassieke muziek op bijzondere locaties, zoals in tuinen en hofjes, in monumenten en privé-huizen.

Op ontdekking in Amsterdam

De rondvaartboten varen af en aan door de grachten. Op talloze punten kunt u instappen voor een tochtje langs bijzondere, oude grachtenpanden (een aantal zijn ook van binnen te bezichtigen). Met de waterfiets bepaalt u uw eigen tempo en ziet u wellicht nog wel meer van de omgeving. Artis is de beroemdste dierentuin van Nederland. Op een relatief klein oppervlak zijn dieren uit alle werelddelen te zien.

Openbaar vervoer in Amsterdam

Toerist bij kaartautomaat

Met de GVB dag- of meerdagen kaart kunt u onbeperkt reizen door Amsterdam – dag én nacht – met bus, tram en metro, voor het aantal dagen dat het beste past bij uw plannen.

Doet u een dagje Amsterdam of verblijft u een paar dagen in deze mooie stad? Dan is een dag- of meerdagenkaart de beste keuze.

Openbaar vervoer Amsterdam