Lisse is een gezellig dorp in het hart van de bollenstreek. Met wel 40 restaurants en meer dan 130 winkels is het een geliefd dorp om een dag te shoppen of voor een culinair bezoek.
Het bekende bloemenpark De Keukenhof is gelegen in Lisse. Keukenhof, het leukste en fleurigste dagje uit! Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis. Geopend van 23 maart t/m 21 mei 2017.
Het bloembollen corso rijdt 22 april 2017 door Lisse en trekt vele duizenden bezoekers.

Dever lisse

In Lisse staan meerdere monumenten zoals de Grote Poelmolen, Kasteel Keukenhof, St-Agatha kerk en ‘t Huys Dever. In het Keukenhofbos kan je heerlijk wandelen.
Tevens heeft Lisse zijn eigen VVV kantoor, gevestigd in Museum De Zwarte Tulp, voor advies en regio informatie. (vvvlisse.nl)
Voor de evenementen verwijzen wij u graag naar het evenementenoverzicht van de VVV Lisse.

Lisse en omgeving ontdekken op de fiets is een uitstekend idee.
Er is in de omgeving een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes die u bijzondere plekjes laten ontdekken. Het wandel en fiets knooppunt loopt langs B&B “Onder Ons”, u komt eenvoudig op een van de vele routes door de nummerbordjes te volgen.
Door de centrale ligging van Lisse is het bloemendorp ideaal als uitvalsbasis voor het maken van prachtige fietsroutes. Vanuit Knooppunt 91 dat midden in ons dorp ligt kunt u heerlijk fietsen richting kust & duinen (Katwijk, Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal), Kagerplassen, het Groene hart en de bollenvelden. U kunt ook kiezen om een rondje Haarlem of Leiden te fietsen.(fietsroutes)

Ommetje Poelpolder
Ommetje Poelpolder volgt een fraaie route over de grasdijk langs de Ringsloot van de Poelpolder, IMG_2027één van de eerste droogmakerijen (1622) in Zuid-Holland. De route biedt speelse elementen en mooie informatieborden die de wandelaar iets vertellen over het landschap. De gemeente heeft voor op- en afstapjes gezorgd en er is een heus pontje om een sloot over te steken.

De Bollenstreek of Duin- en Bollenstreek loopt bij benadering van Leiden tot het gebied ten westen van Haarlem door. Hier vind veel van de Nederlandse bollenteelt plaats. De bollenstreek vormt voor Nederland een belangrijke toeristische attractie.

Diverse links vind u hieronder:

VVV Lisse
Dorpshart Lisse   
Info Bollenstreek
Rondvaarten 
Bollenstreek.nl
Kasteel Keukenhof

Bloemencorso
Zelfpluk tuinen
Golfbaan
Amsterdamse Waterleidingduinen

 

Gezellig shoppen in het centrum van Lisse!