Regio
De kust en de duinen
Op 15 auto minuten of 30 fiets minuten afstand kunt u genieten van de lange kustlijn met de duinen en het strand. Het prachtige duingebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en fietstochten.

In en rond Noordwijk liggen prachtige natuur-, duin- en bosgebieden. Zo dicht bij grote steden en toch zo enorm uitgestrekt, stil en ongerept. Kilometers lang kun je struinen door de Coepelduynen richting Katwijk, de Noordduinen richting Zandvoort en het Langeveld bij Noordwijkerhout. info Noordwijk HertjeNaast duinlandschap is er fantastisch bosgebied, zoals Landgoed Leeuwenhorst, dat ligt in de gemeente Noordwijkerhout en grotendeels in beheer is bij het Zuid-Hollands Landschap.Van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland strekt zich een smalle maar afwisselende duinstrook uit: Hollands Duin. Hier vlakbij liggen ook de Amsterdamse Waterleidingduinen, met een bezoekersruimte in een prachtig gerestaureerd pompstation.  In de Amsterdamse waterleidingduinen kunt u uren wandelen, gegarandeerd zult u daar de herten tegen komen en misschien ook wel een vosje.

 

Het Strand
Noordwijk aan Zee kent eigenlijk verschillende stranden: de stranden aan de noord- en zuidboulevard, en de Duindamse- en Langevelderslag, die richting Zandvoort liggen. Door hun ligging hebben zowel de Duindamse- als de Langevelderslag een heel andere sfeer dan de stranden aan de beide boulevards nabij het centrum. Het is genieten op het strand, heerlijk een dagje in de zon of bezoek één van de  strandtenten. strand Noordwijk
Ook in Katwijk is een ruim vier kilometer lang zandstrand, waar in het zomerseizoen (maart tot oktober) vele strandpaviljoens staan.

Kagerplassen
Watersport liefhebbers kunnen op de Kagerplassen varen, zeilen, kanoën, roeien, waterskieën en vissen. Er zijn heel veel bootjes te huur, met en zonder stuurman.

Leiden
Steden als Amsterdam, Den Haag, Delft en Haarlem staan bekend om hun historie, maar vergeet Leiden niet. Vanuit onze Bed & Breakfast kunt u Leiden eenvoudig bereiken en vele musea bezoeken: wat dacht u bijvoorbeeld van het Volkenkunde museum, Naturalis of de oudste botanische tuin van Nederland “Hortus Botanicus”.

Leiden toerisme

Rondvaart door Leiden

De kleinste stad van Nederland “Madurodam” in Den Haag is zeker ook een bezoekje waard.